اجزاء اصلی فرآورده

Sesamum Indicum (کنجد)                                Pistacia Lenticus (مصطکی)

مواد مؤثره:

  گلیسیریدهای چرب مایع نظیر اولئیک اسید ولینولئیک اسید، اسیدهای چرب جامد نظیر پالمتیک واستاریک آراشیدیک اسید و آمینو اسید آرژنین، اسانس پینن، کولین وفیتین و گلوبولین و اسیدماستیکولینک ،اسیدماستیکونیک ولیگان های سزامین و سزامولین

موارد مصرف:

برطرف کننده انسداد وکری گوش ، برای درد و ترشحات عفوني گوش،مسکن درد گوش ،محلل ریاح گوش

مقدار و طریقه مصرف:

3 بار در روز هر نوبت 1 الي 2 قطره در گوش مبتلا چكانده شود و در صورت عفونت كم 2 بار در روز استفاده شود.

عوارض جانبی و موارد منع مصرف:

عارضه جانبی ندارد. در موارد (perforatedeardrum ) یا پارگی پرده صماخ: ايجاد سوراخ ريز يا از بين رفتن پرده نازكي كه مجراي گوش را از گوش مياني جدا مي كند) بهتراست استفاده نشود. و در صورت بروز آلرژی یا حساسیت نیاز به مشاوره دارد.

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر:

از نقطه نظر فیزیوپاتولوژی چنین گفته می شود که از علل عمده درد گوش، بروز عفونت در گوش خارجی می باشد، لاله گوش و مجرای گوش خارجی که گوش خارجی نامیده می شود در اثر بروز عفونت دردناک می گردد مشخصه این درد، تشدید آن در زمان لمس نمودن لاله گوش و مجرای گوش خارجی است. گاهی تشکیل جرم(واکس) سخت  در گوش خارجی نیز می تواند ایجاد درد گوش نماید. و اگر منشاء گوش میانی باشد، بروز عفونت در گوش میانی منجربه تشکیل مایعی چرکی در پشت پرده گوش شده که با فشار آن به پرده گوش منجر به بروز درد  شدید در گوش می شود عفونت اکثراً به علت انسداد مجرای شیپور استاش که گوش میانی را به حلق مرتبط می سازد به وجود می آید.

علاوه بردرد، علایمی از قبیل  کاهش شنوایی(امواج صوتی نمی توانند از طریق سیستم استخوانچه ای از پرده صماخ به پرده بیضی منتقل شوند) در اثر عفونت گوش میانی بوجود می آید. و چنانچه درگیری در گوش داخلی رخ داده باشد،بیشتر به علت عفونت در این قسمت است که به علایمی ازقبیل سرگیجه تهوع و استفراغ و کاهش شنوایی منجرمی گردد. در این فرآورده کنجد به علت داشتن خاصیت ضد درد و ضد التهاب و آرام بخش و خواص ضد باکتریایی به عنوان تغییر دهنده  Disease modifying عمل میکند و نقش مصطکی نیز بر علیه باکتری استرپتوکوک که نقش اصلی در ایجاد عفونت های گوش دارد به اثبات رسیده است. باید یادآور شد که حالاتی از درد گوش، منشاء خارج از گوش دارد به طور مثال التهاب در مفصل فک یا درد دندان یا سردرد یا گلو درد که  ممکن است در گوش به صورت درداحساس شود و با توجه به خواص اجزاء فرآورده و تجربیات  بدست آمده استفاده از این دارو در این موارد نیز بسیار مفید بوده است.

اثر فارماکولوژیک دارو از منظر مبانی طب سنتی:

در گستره وسیع بینش طب سنتی، درد گوش می تواند از سوءمزاج باماده یا بدون ماده سرد یا گرم ایجاد شود.

 از علل دیگر ایجاد آن جوش و زخم و ورم یا آماسی که در درون یا بن گوش از ماده گرم یا سرد می باشد یا ممکن است از ضربه و سقطه یا دخول شیء، حیوان یا آب ایجاد شده باشد. به هر صورت فرآورده ی ارائه شده مطابق دستور عمومی در معالجه ی گوش، نه بسیار گرم و نه بسیار سرد است بلکه معتدل و نرم کننده و بسیار لطیف و نرمی بخش و گیرنده بوده در نتیجه برای علاج ورم درد زای درونی بسیار سود مند است.

نکات قابل توصیه:

هیچ گونه اثرات آنتاگونیستی با داروهای شیمیایی خوراکی یا موضعی ندارد.

محصولات مکمل:

گرانول درماتیت                           روغن ضد طنین وصدای گوش (وزوزگوش)

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *